Vierhonderd jaar VOC

Op de websites voor scholieren en docenten van NRC Handelsblad is vanaf vandaag gratis een speciale `A4-krant' te downloaden over de Verenigde Oostindische Compagnie, die vierhonderd jaar geleden werd opgericht. Op 20 maart begint officieel het herdenkingsjaar.

De krant over de VOC kan worden gebruikt in lessen en bij opdrachten voor leerlingen in de hoogste klassen van havo en vwo.

NRC Handelsblad brengt dit schooljaar vijf van deze `A4-kranten'. Eerder verschenen edities over debatteren, de komst van de euro en de monarchie. In april volgt nog een krant over de Tweede-Kamerverkiezingen.

De onderwijssites van NRC Handelsblad http://scholieren.nrc.nl/ en http://docenten.nrc.nl/ bieden actuele informatiebronnen voor scholieren en docenten. Wekelijks verschijnen speciaal voor het onderwijs bewerkte artikelen uit de krant, die kunnen worden gebruikt bij opdrachten en werkstukken. Voor alle vakken in het `studiehuis' zijn opdrachten en lijsten met informatiebronnen beschikbaar. NRC Handelsblad werkt hierbij samen met de redactie van

http://www.stepnet.nl van de educatieve uitgeverij Thieme Meulenhoff.

    • NRC Handelsblad