Tobben met je tonnen

Ik heb mijn huis verkocht en daar een aanzienlijk bedrag aan overgehouden. Nu heb ik nog geen nieuw huis. Ben dat wel van plan, maar heb nog niets gevonden en volgens mij is de huizenmarkt aan het dalen. Bovendien ga ik ook nog eens vier maanden op reis, sabbatical. Concreet staat er dus 200.000 euro op de bank, voor een maand of zeven. Wat is het handigst om daar mee te doen? Een internetspaarrekening is eenvoudig en geeft een redelijk rendement, maar zijn er nog andere mogelijkheden, zonder te veel risico? (W. van D.)

Het is een klassieke vraag: er staat een paar ton op de bank, wat is handig, slim, maar zonder risico te lopen. Ik weet het niet. Meer dan een spaarrekening zit er niet in. Neem die met de hoogste rente, hoewel dat voor de korte termijn weinig uitmaakt. Kijk voor een overzicht op de site sparen.pagina.nl.

    • Adriaan Hiele