Rembrandttoren

Hierbij reageer ik op het artikel in deze krant van 12 maart over de gijzeling in de Rembrandttoren in Amsterdam. De politie van Amsterdam zou alle medewerkers in de toren hebben geadviseerd het pand te verlaten. Diegenen die dat niet hebben gedaan zouden uit vrije wil zijn gebleven. Als werknemer in de toren kan ik u verzekeren dat wij de hele dag niets van de politie hebben gehoord. Wij hebben twee keer 112 gebeld, waar wij te horen kregen dat wij in het pand moesten blijven en berichten van de politie moesten afwachten. Overigens zet ik grote vraagtekens bij dat advies van 112: de heer R. bleek een brandbom bij zich te hebben. Het lijkt mij verstandiger de 247 mensen van de hogere verdiepingen bij de geringste twijfel te evacueren. Ook op 11 september kreeg men het advies rustig op de werkplek te blijven.

    • Mr. B. van Rossen