Pim Fortuyn 2

Niet premier Kok maar het vertrek van Bolkestein heeft Fortuyn in de kaart gespeeld. Voor Bolkestein naar de Europese Commissie vertrok kon deze door zijn polemische houding in de Tweede Kamer, het gevoel dat niemand meer in Den Haag begreep wat de frustraties van de gemiddelde Nederlander zijn, nog tegenhouden.

Met zijn vertrek bleef er een groepje conformisten over met politiek correcte meningen en een chronisch gebrek aan daadkracht. Een prima uitgangspunt voor Fortuyn en Teeven.

Alleen een terugkeer naar het inhoudelijk politieke debat en de politieke wil om daadwerkelijk iets aan de omgangsproblemen van Nederland te doen kan de kiezer worden teruggewonnen. Zoniet, dan is het gewoon wachten op economisch slecht weer, zodat PvdA en VVD zich weer kunnen vastbijten in hun oude vertrouwde thema's.

    • Dorien Rookmaker