Onderschriftenwedstrijd

De foto van vorige week toonde bezoekers van de HomeTech2002-beurs die begin maart in Berlijn werd gehouden en waar allerlei nieuwe, in het huishouden toepasbare multimediaontwikkelingen werden getoond. De mensen op de foto liggen in uiterst moderne massagestoelen met `bedien je stoel vanuit je stoel'-afstandsbediening.

Van stoelen naar zetels bleek voor veel inzenders slechts een klein gedachtesprongetje. ,,Ouderenpartijen vol lof over ontwerp nieuwe Tweede-Kamerzetel'', schrijft Michael Roovers uit Rotterdam. Maar ook op allerlei andere manieren wist u een verband te leggen met de verkiezingen. De Rotterdamse Antoinet Nass houdt het er op dat de foto een nieuw type stemcomputer toont: ,,Nieuwe stemmethode met als doel: `verhoging van het percentage stemmers' getoetst tijdens de jaarlijkse vergadering van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen.'' Tevreden was de redactie ook over ,,Publiek bekijkt omhooggevallen lijsttrekker'' van John-Cees en Jan uit Amsterdam. Met excuses aan de vorige week ook al vermelde John-Cees, van wie we toen dachten dat hij uit twee personen bestond.

Niet iedereen dacht aan politiek. De inzendingen bevatten ook strandstoelen, NS-treinstoelen, JSF-vliegtuigstoelen en diverse typen medische behandelstoelen. In de laatste categorie viel de inzending van Guy Ramaekers uit Amsterdam op: ,,Vanwege staking psychotherapeuten individuele therapie tijdelijk in groepsverband''. Maar de boekenbon van deze week gaat toch naar een politiek-getinte inzending, en wel die van Charles de Vré uit Amsterdam: ,,In navolging van hun voorzitter hebben de fractieleden van de PvdA besloten zich bij de overwinning van de Lijst Fortuin neer te leggen.''