Na afloop

Bezoekers van het Boekenbal, dinsdag in Amsterdam, leggen uit waarom ze liever op het officiële bal zijn, dan op het alternatieve Bal der Geweigerden.

Connie Palmen, schrijfster en Hans van Mierlo, voormalig minister van Buitenlandse Zaken

Van Mierlo: ,,Ik kom op het Boekenbal sinds ik Connie ken, en ik vind het hier prima.''

Palmen: ,,Natuurlijk gaan we niet naar het Bal der Geweigerden. Het is toch veel leuker om bij de happy few te horen! En ik heb er hard genoeg voor gewerkt! Zet daar maar bij: trekt scheef gezicht terwijl ze dat zegt.''

Rinus Ferdinandusse, thrillerauteur en voormalig hoofdredacteur van `Vrij Nederland'

,,Het is juist leuk om op een bal te worden toegelaten waar zoveel anderen geweigerd worden. Bovendien, de dames van de CPNB (de Boekenbalorganisator) hebben mij uitgenodigd voor een speciaal feestje hier op het bal omdat ik het geschenk voor de Week van het Spannende Boek heb geschreven. Ze wachten op me aan de bar.''

    • Interviews Paul Steenhuis