Kwetsende moslims (2)

De heer Hafid Bouazza slaat de spijker op zijn kop als het de Nederlandse cultuur aangaat, op internationaal niveau is echter nog een hoop te winnen. De dominante rol die de westerse wereld momenteel vervult was eens in handen van de islam. Zoals bij vele andere culturen is daar een einde aan gekomen.

De vorm van cultuurbolsjewisme (bewuste en systematische verwerping van de grondslagen der 'Europese' cultuur) in Hafid Bouazza's artikelen is al jaren bekend bij de veiligheidsdiensten.

Cultuur is de verfijning van het zedelijk en geestelijk leven, over het geestelijk leven is al heel wat geschreven. Vooral de zoeker naar religieuze kennis en de daarbij behorende problemen zijn bekend. Minder bekend is het feit dat vier miljard mensen van minder dan 2 dollar per dag moeten leven. Het is juist dit gegeven dat mensen bevattelijk maakt voor de medische en `educatieve' diensten van fundamentalistische groeperingen. Het zijn de Wahabieten uit Saoedi-Arabië die inspelen op deze armoede en op deze wijze goedkoop aan hun strijdkrachten komen. De basis van al dit extremisme is het marktfundamentalisme, het is te hopen dat duurzaam ondernemen een wereldwijde nieuwe dimensie krijgt.

    • G.A.E. Kuijntjes