Justitie begint onderzoek rellen

De Italiaanse justitie heeft een onderzoek geopend naar de ongeregeldheden na afloop van het duel in de Champions League tussen AS Roma en Galatasaray (1-1). Aanklager Salvatore Vecchione heeft een dossier geopend op basis van een rapport van de politie en een videocassette. De politie overweegt tegen drie spelers van de Turkse club aanklachten in te dienen. Het gaat om de Colombiaanse doelman Mondragon en de Turkse veldspelers Umit Karan en Emre. De politie verdenkt de drie van geweldpleging. Na de wedstrijd van woensdag braken vechtpartijen uit tussen spelers van beide ploegen. De oproerpolitie moest ingrijpen om de rust te herstellen. De ongeregeldheden hebben het politieke klimaat tussen Turkije en Italië ernstig verstoord. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken vergeleek het ingrijpen van de politie met het optreden van de fascisten van Mussolini. Daarop annuleerde de Italiaanse ambassadeur in Turkije zijn bezoek aan een Italiaans cultureel festival in Izmir.