Iets extra's

Mijn oom is 67 jaar en leeft van een uitkering van 900 euro netto per maand. Kort geleden ontving hij uit een erfenis 57.000 euro. Hij wil dit dusdanig beleggen dat hij niet op het vermogen inteert, maar met de periodieke opbrengst leuke dingen kan doen, zonder een te groot risico te lopen. Het rendement op staatsobligaties is te gering. (J. van D.)

Veel meer dan sparen en de rente opmaken is er niet. Misschien dat over enige tijd de rente op staatsleningen oploopt en er een switch van spaarrekening naar obligaties in zit. Zijn geld in een beleggingsfonds stoppen kan, maar dat geeft geen regelmatige uitkeringen. Het gaat vaak met horten en stoten. Een zinnig alternatief is wellicht de aankoop van een levenslange lijfrente. Dan hoeft hij nergens meer over na te denken. Nooit meer. In zo'n constructie geef je je vermogen uit handen aan een verzekeraar, wat meer is dan interen.

    • Adriaan Hiele