And You Will Know Us By The Trail Of Dead

And You Will Know Us By The Trail Of Dead mocht na twee succesvolle albums in de underground naar een grote platenmaatschappij en veranderde prompt van stiel.

Het jachtige sonische gitaargeweld waarmee ze naam hadden gemaakt moest melodieuzer en aangrijpender, en de teksten mochten wel wat serieuzer. Met Source, Tags & Codes mikt de band uit Texas zonder gêne op een groter publiek. Nu had dat geen bezwaar hoeven zijn als de melodieën pakkend waren geweest en de songs hun dwingende structuur hadden behouden. Maar wat Trail Of Dead nu laat horen is pathetische troep. De melodieën ontstijgen het niveau van slechte metal zelden, en het gitaargeluid, voorheen een handelsmerk, begint heel snel te vervelen. Het beste nummer van de plaat zou nota bene zo op Sonic Youth's Daydream Nation uit '88 hebben kunnen staan, en de meeste andere songs doen denken aan gemiddeld Pumpkinswerk. Oude koek, kortom, die ook nog eens bar slecht is geproduceerd. Een groteske mislukking.

And You Will Know Us By The Trail Of Dead: Source, Tags & Codes (Interscope, Polydor 493 248-2)

    • Nanne Tepper