Brink is modder beu

Oprichtster Nina Brink van World Online heeft, zo blijkt nu, drie weken geleden een klacht ingediend bij de Amsterdamse Deken van de Orde van Advocaten over het advocatenduo O. Hammerstein en G. Spong. De voormalige chairwoman van het internetbedrijf is het moddergooien in haar richting zat. Bovendien wil Brink de advocaten persoonlijk aansprakelijk stellen voor publicitaire schade die zij haar hebben aangedaan.

Spong en Hammerstein vertegenwoordigen beleggers die hebben verloren bij de geflopte beursgang van internetbedrijf World Online in maart 2000. Om verhaal te halen voeren de advocaten diverse rechtszaken. Zo heeft het duo recentelijk zijn beklag gedaan bij het gerechtshof in Amsterdam over het feit dat het Openbaar Ministerie Brink niet strafrechtelijk vervolgt. Het rechtscollege moet nu kijken of het OM zijn werk goed heeft gedaan.

Volgens Spong vindt Brink dat die klacht ten onrechte is ingediend en te lang op zich zou hebben laten wachten. Het advocatenduo ziet de tuchtzaak bij de Orde met vertrouwen tegemoet. ,,Ik lig er niet wakker van'', zegt Spong. ,,Het is een zinloze exercitie.''

Pikant aan de zaak is dat Brinks advocaat M. Wladimiroff compagnon was van G. Spong. Wladimiroff noch Spong wil reageren. ,,Over de relatie met Wladimiroff doe ik geen uitspraken'', zegt Spong.

Wel verklaart Spong dat hij verrast is over de ingediende klacht. ,,Ons was in het vooruitzicht gesteld dat men ons persoonlijk aansprakelijk zou stellen. Maar de tuchtklacht is nieuw.''

De deken van het Amsterdamse arrondissement bevestigt ontvangst van de klacht van Brink en is, zoals gebruikelijk in de procedure, bezig het conflict te schikken. Voor dit proces heeft deken H. Doeleman drie maanden uitgetrokken. Mochten de partijen niet tot een schikking komen, dan duurt de tuchtprocedure volgens Doeleman vervolgens nog eens zeker zes maanden.