Arrogante vader

Mijn vader heeft 240 koekjes in de Grote Oceaan gegooid. Dat gebeurde zo: in januari dit jaar heb ik de Cito-toets gemaakt, drie weken geleden kreeg ik de uitslag. Ik had 17 van de 240 vragen fout. Mijn vader van 44 dacht dat veel beter te kunnen. Hij zou volgens hem nul fout maken. Ik dacht: dat gaat niet lukken. Van alle 160.000 kinderen die dit jaar in groep 8 de Cito maakten, had niemand nul fout, waarom hij dan wel? Dus vroeg ik op school of ik de Cito-boekjes mocht lenen.

Inmiddels hadden we de weddenschap gesloten. Als mijn vader nul fout zou maken, zou ik 240 koekjes voor hem bakken, voor iedere goedbeantwoorde vraag één. Als hij de Cito niet foutloos zou maken, zou ik met mijn zus naar de film gaan. Dus boog mijn vader zich een paar dagen later over de Cito-toets. De toets bleek niet zo makkelijk te zijn, vooral Taal niet. Alle vragen waren `onzinvragen', mopperde hij. Na tweeënhalf uur was hij klaar en ik keek de toets de volgende dag op school na. Mijn vader bleek toch niet zó arrogant te zijn: 1 fout. Maar wel een domme. Vraag 5 van Wereld Oriëntatie: In welk water drijft de ijsberg?

A. in de Atlantische Oceaan

B. in de Grote Oceaan

C. in de Noordelijke Ijszee

D. in de Oostzee

Mijn vader vulde B in, maar het water tussen Afrika en Zuid-Amerika is toch echt de Atlantische Oceaan!

Waarschijnlijk zit ik snel in de bioscoopzaal bij Vanilla Sky. En mijn vader moet maar gewoon koekjes uit een pakje eten!

Eigen nieuws van Gijsje Ribbens, 11 jaar, Rotterdam

    • Gijsje Ribbens