Alleen kleine vracht door Mont Blanc-tunnel

De Franse overheid heeft besloten vanaf vandaag slechts kleine vrachtwagens toe te laten in de Mont Blanc-tunnel. De tunnel is drie jaar gesloten geweest na een ongeluk in 1999 dat aan 39 mensen het leven kostte. Sinds vorige week worden personenauto's weer toegelaten. Vanaf vandaag zou ook vrachtverkeer weer mogelijk zijn, op basis van een experimenteel wisselsysteem met beurtelings drie kwartier voor vrachtverkeer van Italiaanse en Franse zijde. Maar Yves Cochet, de Franse minister van Milieu vroeg om uitstel, waarna premier Lionel Jospin besloot om vrachtwagens die bestaan uit een cabine-laadruimte-combinatie te weren. Dit betreft negentig procent van de vrachtwagens. De Vereniging van Transportbedrijven heeft gewaarschuwd dat de maatrgel het gebruik van een veelvoud aan kleine vrachtwagens in de hand werkt.