VOORKEUR MUZIEK

Angie Stone

De traditioneelste onder de nieuwe Amerikaanse soulzangeressen slaat een brug tussen de gospel-beïnvloede soul van Aretha Franklin en de hiphop-georiënteerde Lauren Hill en Erykah Badu. Met twintig jaar zangervaring is Angie Stone een indrukwekkende podiumpersoonlijkheid, die eigen nummers afwisselt met werk van oa Curtis Mayfield, en Al Green .

17 en 18 maart Paradiso, Amsterdam.

System Of A Down

Boos en opgefokt klinkt de maaimachinemetal van System Of A Down uit Los Angeles, vier enge mannen met Armeense roots en modieuze baardjes. Dat zij soms ook invloeden van Armeense folkmuziek en gothische galmpop in die helse heksenketel verwerken, is een subtiliteit die aan velen voorbij zal gaan.

16 maart Music hall, Amsterdam.

José Cura

De befaamde Argentijnse tenor José Cura treedt in Den Haag op tijdens een Galaconcert van het Residentie Orkest o.l.v.Jaap van Zweden. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Day by Day voor kankerbestrijding. Cura zingt voor de pauze aria's van Verdi en Puccini, na de pauze Argentijnse liederen van o.a. Guastavino.

José Cura en Residentie Orkest: 15 maart 20u15. Dr. Anton Philipszaal den Haag. Res 070-3609810.

Atanarjuat is vanaf 21 maart te zien in Rialto en The Movies, Amsterdam; Haags Filmhuis; Plaza Futura, Eindhoven, Lux, Nijmegen; Lantaren/ Venster, Rotterdam; `t Hoogt, Utrecht.