Van den Brink op Britse shortlist

Over het water van H.M. van den Brink is een van de zes titels op de shortlist van de Foreign Fiction Prize van het Britse dagblad The Independent. Over het water verscheen als On the Water in een vertaling van Paul Vincent. De jury noemt het boek ,,een van de grote sportromans van de laatste tijd''. Overige genomineerden zijn de uit China afkomstige, in het Frans schrijvende Dai Sijie (Balzac and the Little ChineseSeamstress), de Rus Andrey Kurkov (Death and the Penguin), de Franse Agnes Desarthe (Five Photos of my Wife) en de Libanese Hanan al-Shaykh (Only in London). De zesde genomineerde is Duitser W.G.Sebald (Austerlitz), die onlangs bij een auto-ongeluk om het leven kwam. De winnaar wordt op 11 april bekendgemaakt. Het prijzengeld (10.000 pond) wordt door schrijver en vertaler gedeeld.