Start van seizoen op Schevenings strand

De voorbereidingen voor het zomerseizoen komen volgens Koninklijk Horeaca Nederland (KHN) overal in het land op gang. Inspectie van de daken van strandtenten is daarbij een van de vaste onderdelen.

Door de grotere spreiding van vakanties in binnenland en buitenland, worden de pieken in het toeristisch seizoen lager, maar begint dit seizoen ook eerder, aldus een woordvoerder van KHN.

,,De pieken rond bijvoorbeeld Pasen en Pinksteren zijn de laatste jaren wat lager geworden'', zegt de woordvoerder. ,,Omdat mensen meer vrije tijd en vakanties hebben gekregen, kunnen ze vaker zelf bepalen wanneer ze naar het strand gaan.''

Daarnaast is uiteraard het weer van groot belang voor de drukte op het strand. Van Olst: ,,Vooral onze oosterburen zijn onvoorspelbaar. Als het goed weer wordt, boeken ze snel een last-minute vakantie.''