EN VERDER

Warnsveldse Overtuin

In Warnsveld ligt de Warnsveldse overtuin, een parktuin behorende bij Huis Welgelegen, een tot buitenplaats omgebouwde herberg uit de 16de eeuw. De historische Overtuin, vanwege het milde weer al vroeg geopend voor het publiek op 16 en 17 maart, heeft een oppervlakte van 1 hectare en is ruim 170 jaar oud. Het is aangelegd in Engelse landschapstuin en het herbergt de oudste honingboom van Nederland. De Overtuin beschikt verder over een grote verscheidenheid aan stinsenflora, bloeiende heesters en oude bomen.

Open dagen Warnsveldse Overtuin. Op 16 en 17 maart. Open 10-17u. entree E1,50 en E1 12-18jr of 65+. Warnsveld ligt aan de oostzijde van Zuthpen op de weg naar Lochem-Hengelo-Winterswijk. De Overtuin vindt u tussen de kerk en de molen.

British cars & Lifestyle

Liefhebbers van Britse classic cars kunnen 16 en 17 maart hun hart ophalen in Rosmalen. Tijdens het evenement British Cars & Lifestyle zijn 25 verschillende autoclubs aanwezig. Behalve mooie auto's en onderdelen zijn er Britse producten te koop als stoffen, meubels, waxjassen, whisky, thee, delicatessen, huis- en tuindecoraties en snuisterijen.

British Cars & Lifestyle. Autotron Rosmalen. Op 16 en 17 maart van 10-18u. Entree E11. Kinderen E5.

Smartlappen

De klok van Arnemuiden is een nationaal bekend levenslied. Maar is een smartlap ook een levenslied en hoe moet je ze zingen? Liefhebbers krijgen zondagmiddag 17 maart antwoord op deze vragen tijdens een uur durende workshop in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. De workshop staat onder leiding van de Zandvoortse dirigent Jan Peter Versteege, die al ruim vijf jaar een levensliederenkoor leidt.

Smartlap en levenslied in de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag op 17 maart vanaf 15u15. De toegang is gratis. Inl 070-3534422.

Architectuur Dudok

Het Dudok Centrum organiseert vier maal per maand rondleidingen door het gebouw van Radio Nederland Wereldomroep van architectenbureau Van den Broek en Bakema. Na afloop van de rondleiding loopt de gids langs het mediapark terug naar het raadhuis, waar t/m 31 maart de expositie over het gebouw van de Wereldomroep te zien is.

Rondleiding door het gebouw van Radio Nederland Wereldomroep op 17, 24 en 31 maart om 12u bij de ingang van het gebouw Witte Kruislaan 55, Hilversum. Res 035-6292262, fax 6292457 of per email dudokcentrum@hilversum.nl Kosten E3,40, inclusief eventuele rondleiding raadhuis E4,50.

Smaragden

Juwelen, gemaakt door de Wiener Werkstätte, robijnen uit Birma, een Rolex-horloge uit 1937, smaragden uit Colombia en saffieren uit Kashmir. Christies veilt juwelen en horloges op 19 maart in Amsterdam; kijkdagen 15, 16 en 17 maart.

Veiling Juwelen en Horloges bij Christie's, C. Schuytstraat 57, Amsterdam op di 19 maart om 10u30 en 14u. Kijkdagen vr 15 t/m zo 17 maart van 10-17u. Inl 020-5755262 of www.christies.nl