Willem II botst met Abdellaoui

Willem II onderzoekt de mogelijkheid van juridische stappen tegen linkerspits Yassine Abdellaoui. De voetballer liep een week geleden boos weg bij de training en liet zich sindsdien niet meer bij de eredivisieclub uit Tilburg zien.

Ook na verschillende verzoeken van de Tilburgse club, meldde Abdellaoui zich niet meer op de training. Als reden gaf de Marokkaan dat hij niet de motivatie kon opbrengen onder de huidige technische staf te spelen. ,,Onze juristen buigen zich nu over de zaak'', verklaarde manager Martin van Geel. Willem II overweegt de 27-jarige voetballer aan te klagen wegens werkweigering.

Inmiddels heeft Abdellaoui gevraagd te worden verhuurd aan een andere club, maar daar wil de Tilburgse club nog niet aan meewerken. ,,We nemen deze zaak heel hoog op'', verklaarde Van Geel. ,,Misschien ligt de oplossing in het ontbinden van zijn contract. Maar dan wel met schadeloosstelling voor de club, want Abdellaoui houdt zich eenzijdig niet aan zijn verplichtingen.''

Abdellaoui speelde vorige week maandag nog mee in de bekerwedstrijd van de reserves van Willem II tegen RKC. Vlak na rust gaf hij aan geblesseerd te zijn en liet hij zich vervangen. De dag erna meldde hij zich niet bij de medische staf, maar ging hij gewoon weer trainen. Op het veld kwam het tot een conflict met de technische staf. Abdellaoui verliet toen het veld met de mededeling dat hij nooit meer onder de huidige technische staf wilde werken. Assistent-trainer Van Tiggelen vertelde hem toen dat dat werkweigering zou zijn.

De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Willem II en debuteerde in 1992 in het eerste elftal. Twee jaar later moest hij weg uit Tilburg, nadat hij in het spelershome zijn broek had laten zakken. Daarna speelde hij voor NAC, Rayo Vallecano en NEC, alvorens hij bij zijn oude club terugkeerde.

Trainer van Willem II is momenteel Hans Westerhof. Westerhof verlaat evenals zijn assistent Van Tiggelen aan het einde van het seizoen de club. Hij wordt opgevolgd door Mark Wotte.