Wie is waar

Connexxion heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Commissaris Klaas Westdijk (60) nam eind januari al even de plaats in van topman Henri Koerhuis, die plots opstapte na een conflict met de raad van commissarissen. Officieel omdat ze het oneens waren over de `aansturing' van het grootste busbedrijf, eigenlijk omdat de prestaties van Connexxion bleken tegen te vallen.

Connexxion werd de laatste jaren geplaagd door veel bestuurswisselingen, waarbij de commissarissen (onder wie Westdijk) zich op de achtergrond hielden. Met zijn aantreden treedt Westdijk terug uit de raad van commissarissen. Connexxion gaf onlangs aan nu vooral rust te willen in het bedrijf. De secretaris van de centrale ondernemingsraad reageert dan ook verheugd op de benoeming: ,,Westdijk heeft laten blijken een goede kijk op een aantal zaken te hebben.

Bovendien is het een heel aardige man.' Naast Westdijk zetelen in het Connexxionbestuur Cees Anker, die over de operationele kant van het bedrijf gaat, en oud-directeur van MeesPierson Peter Kortenhorst voor de financiën. Voor hij bij Connexxion aantrad als commissaris, was Westdijk topman bij scheepvaart- en tankopslagbedrijf Pakhoed.

De pech van advocatenkantoor Houthoff Buruma kan niet op. Waren er net drie compagnons vertrokken naar het nieuwe kantoor Bird & Bird, hebben gisteren weer drie compagnons hun vertrek aangekondigd. Ze volgen hun voormalige voorzitter Arent van Wassenaer naar het Britse kantoor Norton Rose. Niet de eersten de besten ook: het gaat om Gijs van Leeuwen, hoofd van de Houthoff-praktijkgroep bank- en effectenrecht, Ep Hennema, hoofd van de praktijkgroep venture capital, en Weero Koster, hoofd van de praktijkgroep energie. Kennelijk stonden zij niet achter de keuze vorig jaar van de Houthoff-compagnons om een zelfstandig Nederlands kantoor te blijven, in plaats van te fuseren met Britten. Daarnaast heeft Norton Rose Marcel van de Vorst weggekocht bij Van Doorne, een deel van het oude Trenité van Doorne.

Het gaat goed met verzekeraar Delta Lloyd, waar ook Ohra onder valt. De nettowinst steeg vorig jaar met 5 procent, het beheerde vermogen met 20 procent en het premie-inkomen van de levensverzekeringen met 18 procent. De pasbenoemde directievoorzitter van divisie Leven, Maarten de Groof (44), lijkt in een gespreid bedje te stappen. De Groof werkt sinds 1999 bij Delta Lloyd, op dit moment als directeur van het Nationaal Spaarfonds en lid van de directie van Ohra. Hij volgt Rob van Leeuwen op, die het bedrijf per 1 juni verlaat.

Bij de bankdivisie van Delta Lloyd daalde het resultaat met 80 procent. Toch wil het bedrijf zijn bancaire activiteiten in België uitbreiden, reden waarom Emiel Roozen (33) is benoemd tot directeur van Delta Lloyd Bank en Delta Lloyd Bankengroep. Hij wil geen toelichting geven, laat hij desgevraagd weten, behalve dat hij weliswaar jong is voor de functie, maar ,,meer ervaring heeft dan gemiddeld'.

Akzo Nobel benoemt Ruurd Stolp (47) als general manager van Intervet International, de divisie die diergeneeskundige producten maakt. Stolp, van huis uit dierenarts, volgt Toon Wilderbeek op, die zal toetreden tot de raad van bestuur van Akzo Nobel. Intervet behaalde in 2001 een omzet van 1,1 miljard euro met de verkoop van vaccins, antibiotica en producten om de vruchtbaarheid van dieren te regelen.

personalia@nrc.nl

    • Mariël Croon