Wegener lijdt onder terugval advertentiemarkt

Wegener heeft de nettowinst vorig jaar zien kelderen van 43,5 naar 3,2 miljoen euro. De omzet daalde 0,5 procent naar 973 miljoen euro. Dat heeft de uitgever vandaag bekendgemaakt. Het bedrijfsresultaat voor afschrijving van goodwill en belasting zakte eveneens, van 124,8 naar 71,8 miljoen euro. Dat is conform verwachtingen van analisten. Het krantenconcern verkocht in de tweede helft van 2001 9 procent minder advertenties. De advertentiemarkt trekt dit jaar niet meer aan, verwacht Wegener. Het concern denkt dat het bedrijfsresultaat in de eerste helft van 2002 lager uitpakt dan in het eerste halfjaar van 2001. Pas daarna ontstaat ruimte voor verbetering. Als de conjunctuur niet verder verslechtert, verwacht Wegener over geheel 2002 een hoger bedrijfsresultaat.