Hotel Tiel stuurt personeel naar huis

Horecabedrijf Van der Valk heeft alle 127 tijdelijke personeelsleden van Hotel Tiel naar huis gestuurd. De maatregel is nodig omdat de horecagelegenheid sinds 10 februari minder bezoekers trekt. Op die datum stortte een deel van het parkeerdek van het hotel in.

Volgens een woordvoerder van Van der Valk gaat het om uitzendkrachten die werkten in de bediening en in de keuken. Ook is bij de Arbeidsinspectie werktijdverkorting aangevraagd voor de honderd vaste medewerkers.

Hotel Tiel zag in februari de omzet met 40 procent kelderen. Nu het parkeerdek en de onderliggende hal niet meer te gebruiken zijn, kunnen er minder feesten en evenementen worden gehouden. ,,Daardoor blijven ook minder mensen eten of overnachten'', aldus de woordvoerder. Het restaurant trekt ook minder bezoekers door alle commotie na het instorten van het parkeerdek.

Het personeel werd in het weekeinde op de hoogte gesteld van de maatregel. Volgens de woordvoerder waren het ontslag en de arbeidstijdverkorting voor velen geen verrassing. Het is onduidelijk wanneer ze weer volledig aan de slag kunnen.

Van der Valk wil met de gemeente Tiel overleggen over de wederopbouw van de ingestorte evenementenhal. Door het ongeluk in februari met het parkeerdek op de hal raakte niemand gewond.