Gouden Kalf Vakprijsfilmontwerpers

Dit jaar gaat het Gouden Kalf voor de Vakprijs naar de categorie Production Design. De prijs wordt tijdens het komende Nederlands Film Festival overhandigd aan de beste Nederlandse production designer. Hiertoe wordt deze maand een schriftelijke enquête gehouden onder Nederlandse filmprofessionals. Met de Vakprijs brengt het Nederlands Film Festival ieder jaar een ander facet van het filmvak onder de aandacht.

De 22ste editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober 2002 in Utrecht. Voor de Vakprijs Production Design komen diegenen in aanmerking die bij een filmproductie namens de regisseur en/of producent verantwoordelijk zijn voor het beeldconcept.

Vorige winnaars van de vakprijs voor production design waren Dick Schillemans (1984) en de duo's Ben van Os en Jan Roelfs (1991) en Rikke Jelier en Alfred Schaaf (1997).