Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de kritiek binnen de VVD op het optreden van lijsttrekker Hans Dijkstal. Met een reactie van Dijkstal. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over Israëlische moeders die kinderen hebben verloren in de strijd tegen de Palestijnen. En m.b.t. de Boekenweek kiezen bekende Nederlanders hun favoriete passages uit de liefdesliteratuur. Ned.1, 20.30-21.05u.

Het elfde uur. Gesprek met o.a. lijsttrekker van D66 Thom de Graaf en pijnbestrijder dr. M. Sanders. Ned.1, 21.40-22.25u.

Voor je kiezen. CDA-leider Jan Peter Balkenende wordt door een driekoppig panel (politicoloog Pieter Hilhorst, NRC Handelsblad-commentator Mark Kranenburg en pr-adviseur Greet Prins) ondervraagd. Ned.1, 22.25-23.05u.

Nova. Onder meer over het aangekondigde NIOD-rapport over de val van Srebrenica en een gesprek met de oud-VN-gezant voor de Balkan Richard Holbrooke. Ook gesprekjes met schrijvers op het Boekenbal. Ned.3, 22.28-22.55u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn staatssecretaris Europese Zaken en PvdA-campagneleider Dick Benschop en producent Bert Maas van de musical Grace die voortijdig is stopgezet. RTL4, 22.30-23.30u.

DOCUMENTAIRES

Andere tijden. Aandacht voor een nieuwe theorie over het verraad van het bekendste onderduikgezin van Otto Frank. De biografie van Otto Frank werpt nieuw licht op het verraad. Ned.3, 20.30-20.58u.

Werken aan werk: Suiker. Eerste deel van een drieluik over de suikerfabriek in Dinteloord. In slechts drie maanden per jaar maakt de grootste suikerfabriek van Europa een kwart miljard kilogram suiker. Ned.3, 20.58-21.28u.

Het andere gezicht: Geen leuke oude dag. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.05-23.28u.

Spetsnaz: Inside the Russian SAS. Slot van een tweedelige Britse documentaire over de Russische Speciale Dienst. Ned.3, 23.55-0.50u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Arsenal tegen Deportivo la Coruña in de Champions League. Na deze wedstrijd een samenvatting van Bayer Leverkusen tegen Juventus. Ned.2, 20.25-23.45u.

AMUSEMENT

De gids. Voormalig tv-producent en programmamaker Jef Rademakers, het duo Waardenberg en De Jong en Zembla-programmamaker Oscar van der Kroon praten over de programma's van de Nederlandse televisie. Ned.3, 23.13-23.55u.

FILM

. Indiana Jones and the Temple of Doom (Steven Spielberg, 1984, VS). Ook de tweede Indiana Jones-film (na Raiders of the Lost Ark) is een overrompelende en grootscheepse avonturenfilm. Archeoloog Harrison Ford maakt korte metten met heidense Inca-rituelen in een der lucratiefste Amerikaanse films aller tijden. SBS6, 20.30-22.40u., met reclame.

High School High (Hart Bochner, 1996, VS). Jon Lovitz is de idealistische leraar op een achterstandsschool in kluchtige parodie met venijnige kantjes. Veel politiek incorrecte grappen en Louise Fletcher als schoolhoofd. V8, 20.30-22.00u., onderbroken door reclame.

The Browning Version (Mike Figgis, 1994, Eng.). Tweede verfilming van toneelstuk van Terence Rattigan (uit 1939) laat Albert Finney excelleren als onbegrepen classicus die afstand neemt van jongensinternaat en ontrouwe echtgenote. BBC1, 1.00-2.35u.

. The Road to Marocco (David Butler, 1942, VS). Derde en een van de beste van de zeven succesrijke Road-films – romantische avonturenkomedies – die Bob Hope, Bing Crosby en Dorothy Lamour tussen 1940 en 1962 vervaardigden. Crosby zingt Moonlight Becomes You. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u., zwart-wit.

RADIO

Kunststof. Gesprek met Rudi Wester die Nederlandse schrijvers in het buitenland promoot en verkoopt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur literair variété en na elven een gesprek met econoom Paul de Beer over zijn boek Werk, een uitgewerkt medicijn? Tot slot Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

Super maximum security gevangenis. Reportage over de Supermax-gevangenissen in Miami die ontworpen zijn om de gevangenen nog harder te straffen. Met o.a. advocaat Bart Stapert die 12 jaar in Amerika werkte en Cor de Jong die zes jaar lang in Amerika gevangenzat. Radio 1, 0.04-0.45u.