Raad Eindhoven eens over bouw van zwemstadion

Eindhoven krijgt een `nationaal' zwemstadion. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met een voorstel van burgemeester en wethouders voor de bouw van het nieuwe stadion, met een 50-meterbad en een 25-meterbad. Het stadion komt op de ligweide bij het huidige zwembad De Tongelreep, thuisbasis van de zwemploeg van PSV. Het gemeentebestuur wil het bestaande 50-meterbad een nieuwe bestemming geven. Mogelijk komt op die plaats een baan voor inline-skaters. Het nieuwe zwembad moet kunnen worden benut voor grote internationale wedstrijden bij het zwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen. De kosten van het nieuwe complex worden geraamd op 21,9 miljoen euro. De financiering is nog niet helemaal rond. De kosten zijn gedekt voor bijna vijftien miljoen euro, voor de financiering van het resterende deel vinden nog gesprekken plaats met mogelijke partners.