Gratis kunstboek voor scholieren

In Museum Boijmans van Beuningen werd gisteren het boek Talking to You! Art for You(th) gepresenteerd, een gids over beeldende kunst speciaal voor jongeren. Samenstellers Hanne Hagenaard en Dominique Vos de Wael lieten zich bij het maken adviseren door een vier man sterke jongerenredactie. Zij droegen de thema's aan voor de tien hoofdstukken van het boek, zoals Je diepste zelf, Ik zal het nooit meer doen en Het lot. Elk hoofdstuk begint met een bijdrage van een jonge Rotterdamse kunstenaar. Daarna volgt een compilatie van verhalen van schrijvers en afbeeldingen uit de kunstcollectie van het Boijmans. Moderne en klassieke, Nederlandse en internationale kunst worden daarbij door elkaar gepresenteerd. Talking to You! maakt deel uit van de tentoonstelling Buiten Zinnen, die tot 21 april in het Boijmans te zien is. Koopprijs van het boek, dat met hulp van subsidies van onder meer de Mondriaan Stichting en de Rotterdamse Kunststichting tot stand kwam, is E11,50. Ongeveer 11.000 Rotterdamse scholieren uit het voorlaatste jaar van de bovenbouw krijgen het boek gratis in het kader van het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming).