Escudé slaat Schalken van de tennisbaan

Sjeng Schalken is afgelopen nacht uitgeschakeld in de eerste ronde van het tennistoernooi in Indian Wells. De Nederlander verloor met 6-3 en 6-0 van de Fransman Nicolas Escudé.

Schalken en Escudé stonden voor de derde keer tegenover elkaar. De Nederlander wist ook de vorige twee confrontaties in 1998 in Tasjkent en vorig jaar in de halve finales van het Davis-Cuptoernooi niet te winnen. Escudé ontmoet in de tweede ronde de Brit Tim Henman, die hij vorige maand in de finale van het toernooi in Rotterdam versloeg.

Indian Wells is het eerste toernooi dit jaar uit de lucratieve Masters Series. De Australiër Lleyton Hewitt en de Amerikaan Pete Sampras ontdeden zich in de eerste ronde van het mannentoernooi in twee sets van respectievelijk de Spanjaard Carlos Moya en de Amerikaanse qualifier Mardy Fish.

Bij de vrouwen verdween Justine Henin uit het toernooi. De Belgische verloor in de vierde ronde verrassend met 6-3 en 6-3 van de Slowaakse Daniela Hantuchova. Henin volgde haar landgenote Kim Clijsters, die al in haar eerste partij verloor. Martina Hingis en Monica Seles wisten zich wel te plaatsen voor de kwartfinales. Zij wonnen respectievelijk van de Zimbabwaanse Black en de Japanse Sugiyama.

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft zich gisteren met griep afgemeld voor het toernooi in Indian Wells. Met zijn afzegging was de 19-jarige speler te laat, waardoor hij zich uiterlijk vóór donderdag bij de toernooiarts in Californië moet melden. Bij weigering krijgt hij een boete van 20.000 dollar. Roddick stond zondag in de finale van Delray Beach in Florida. Hij klaagde over koorts en een infectie aan de luchtwegen. Tijdens het duel verliet hij twee keer brakend de baan. Roddick verloor de finale van de Italiaan Sanguinetti en keerde onmiddellijk naar huis in het nabijgelegen Boca Raton. Door zijn late afzegging moet de tennisser van Florida naar Californië vliegen om de boete te ontlopen. Voor een te late afmelding staat 10.000 dollar boete. Dat bedrag wordt verdubbeld in het geval van een geplaatste speler. Roddick staat in Indian Wells als elfde genoteerd. In Delray Beach verdiende Roddick 30.000 dollar. Als hij had afgezegd voor de finale, zou hij toch het prijzengeld hebben opgestreken, en niet in aanmerking zijn gekomen voor een boete in Indian Wells.

In North Miami Beach maakte Peter Wessels een succesvolle rentree in het Challenger-circuit. De Nederlander kwam ruim een maand niet in actie wegens een schouderblessure. Hij versloeg de Spanjaard Mark Lopez met 7-6 en 6-3. Wessels speelt in de tweede ronde tegen Dennis van Scheppingen. Hij won in een Nederlands onderonsje met 6-4 en 7-5 van Raemon Sluiter.