Wotte trainer Willem II

Mark Wotte volgt komend seizoen Hans Westerhof op als hoofdtrainer van Willem II. De Hagenaar is nu nog in dienst van de KNVB en fungeert als coach van Jong Oranje. André Wetzel, ook werkzaam bij de voetbalbond, wordt bij de Tilburgse eredivisieclub assistent van Wotte. Hij volgt Adri van Tiggelen op.

Wotte en Wetzel hebben een contract voor twee jaar getekend. Eerder dit seizoen verklaarde Westerhof bij Willem II te willen vertrekken als hij zijn elftal niet naar Europees voetbal kon loodsen.

Wotte en Willem II kwamen afgelopen vrijdag tot een akkoord. Een dag eerder hield hij in een gesprek met KNVB-directeur Kesler zijn overgang nog in beraad. Wotte kon zijn contract bij de KNVB met twee jaar verlengen, maar kwam tot zijn ongenoegen wegens bezuinigingen niet in aanmerking voor salarisverhoging.

Wotte, die eerder als hoofdtrainer in dienst was van ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Den Bosch, heeft ook een gesprek gehad met AZ. Hij kon daar slechts als assistent aan de slag van hoofdtrainer Henk van Stee.