Tape: aanslagen op last van Poetin

De douane van Sint Petersburg heeft honderd videocassettes in beslag genomen. Op de tapes staat een film die president Poetin en de geheime dienst FSB verantwoordelijk stelt voor een serie bomaanslagen op Russische flatgebouwen in september 1999 om een nieuwe inval in Tsjetsjenië te legitimeren. De film is door Franse journalisten vervaardigd in opdracht van oligarch-in-ballingschap Boris Berezovski. De tapes werden naar Rusland gebracht door een Doemalid dat behoort tot Berezovski's Liberale Beweging Rusland. Een tweede partij van ongeveer duizend videotapes kwam via Moskou probleemloos Rusland binnen. Berezovski hoopt de film op televisie te vertonen, maar die kans lijkt na het sluiting van zijn tv-kanaal TV6 gering. Daarom overweegt hij verkoop van de tape via kiosken of voorstellingen in bioscopen. Journalisten die de tape zagen, menen dat Berezovski er niet in is geslaagd met hard bewijs te komen, zoals hij vooraf beloofde. De FSB beticht Berezovski er op haar beurt van Tsjetsjeense rebellen financieel te hebben gesteund.