Ronaldo voelt zich fit

De Braziliaan Ronaldo zegt klaar te zijn voor een comeback in het topvoetbal. De spits van Internationale volgde in zijn vaderland een maand lang een herstelprogramma. De ex-PSV'er verklaarde zich herboren te voelen.

Knieblessures dreigden zijn loopbaan voortijdig te beëindigen. Hij onderging twee operaties. Nadien kreeg hij drie keer last van spierblessures. Ook zou de aanvaller enkele kilo's zwaarder zijn geworden in de tijd dat hij niet speelde. De afgelopen weken werkte Ronaldo in Brazilië een intensief programma af om zowel lichamelijk als geestelijk weer op orde te komen.

,,Ik ben nu in uitstekende conditie en klaar om te spelen'', liet Ronaldo weten in het Braziliaanse Teresopolis. ,,Ik heb er ook weer veel zin in. Ik wil ook het ongelijk bewijzen van de mensen die mij als voetballer reeds hebben afgeschreven.''

De 25-jarige Ronaldo had gedurende een maand een team van acht Braziliaanse specialisten om zich heen. Brazilië wil hem graag meenemen naar de eindronde van het WK voetbal dat dit jaar in Japan en Zuid-Korea wordt gehouden. Zijn laatste training werd zaterdag bijgewoond door honderden belangstellenden.

Ronaldo verwacht spoedig weer door Inter te worden opgesteld. Hij rekent ook op selectie voor de Braziliaanse ploeg voor de oefeninterland tegen Joegoslavië eind maart. Hij speelde voor het laatst als international in oktober 1999 tegen Nederland.