Roma vernedert Lazio dankzij vier treffers Montella

De Italiaanse voetballer Vincenzo Montella heeft gisteren in de beladen stadsderby tegen Lazio vier keer gescoord voor AS Roma. De 28-jarige aanvaller maakte in de eerste helft een zuivere hattrick. Hij zorgde na rust voor de 5-1 overwinning op aartsrivaal Lazio.

Roma heroverde de koppositie in de Serie A. De ploeg van trainer Capello staat op gelijke hoogte met Inter, dat de traditionele topwedstrijd tegen Juventus met 2-2 gelijkspeelde. In San Siro scoorde Seedorf twee keer op prachtige wijze voor de thuisploeg. De Nederlander opende de score met een afstandsschot en zorgde vlak voor tijd op vrijwel identieke wijze voor de gelijkmaker. Trezeguet en Tudor maakten de tegentreffers voor Juventus, dat een punt minder heeft dan Roma en Inter.

AC Milan heeft geen enkele kans op de scudetto. De voormalige sterrenploeg verloor met 2-0 van Bologna, dat op de vierde plaats staat. Voor Bologna scoorde de Argentijnse spits Cruz één keer. Hij speelde eerder bij Feyenoord.

In de Spaanse competitie raakte FC Barcelona achterop in de titelrace. De Nederlands getinte ploeg verloor in Sevilla met 2-1 van Betis. Dani scoorde twee keer voor de thuisclub. Bij Barcelona stonden Reiziger, De Boer, Cocu en Kluivert in het basiselftal. Overmars verving Rivaldo. Door de nederlaag groeide de achterstand van Barcelona op de koppositie tot zeven punten.

Valencia behield dankzij een 2-0 thuiszege op Sevilla de eerste plaats in de Primera Division. Real Madrid herstelde zich van de bekernederlaag tegen Deportiva door op eigen veld Villarreal met 3-0 te verslaan. Raul, Hierro en McManaman scoorden voor Real, dat een punt minder heeft dan Valencia.

In de Bundesliga is de strijd om het kampioenschap ook nog lang niet beslist. Titelhouder Bayern won de stadsderby tegen München 1860 met 2-1. Fink maakte pas in de laatste minuut het winnende doelpunt voor de `thuisploeg'. Bayern passeerde Kaiserslautern, dat met 2-1 verloor bij Hansa Rostock. Bayern bezet nu de derde plaats en heeft respectievelijk drie en twee punten achterstand op Bayer Leverkusen en Borussia Dormund.

Koploper Leverkusen won met 2-0 van Energie Cottbus. Dortmund versloeg Borussia Mönchengladbach met 3-1. Schalke 04 maakt na een zwakke seizoensstart ook nog aanspraak op de Duitse titel. De ploeg van trainer Stevens won met 2-1 van Stuttgart. De Deen Sand scoorde in de slotminuut voor Schalke, dat met nog acht duels te spelen vijf punten minder heeft dan Leverkusen.

Chelsea, Fulham en Middlesbrough zijn doorgedrongen tot de halve finales van het FA-Cuptoernooi. Chelsea won met 4-0 bij Tottenham. Fulham won de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion met 1-0. Middlesbrough behaalde een 3-0 thuiszege op Everton. Het duel in de kwartfinale tussen Newcastle United en Arsenal eindigde in een 1-1 gelijkspel. Volgende week volgt een return in Londen.