Raketten bij voetbalstadions in Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse leger gaat raketten plaatsen bij de stadions waar voetbalwedstrijden tijdens het wereldkampioenschap worden gehouden. Die maatregel is genomen als antwoord op eventuele terroristische aanslagen. Tijdens het WK, dat op 31 mei begint, zullen gevechtsvliegtuigen het luchtruim tot ver buiten de stadions controleren. Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse luchtmacht, eerste luitenant Kim Ki-ho, zullen voetballers en publiek geen hinder ondervinden van de overvliegende straaljagers, omdat die zich op zeer grote hoogte bevinden. De maatregelen die Japan en Zuid-Korea als organisatoren van het wereldkampioenschap hebben genomen, zijn aanzienlijk uitgebreid na de terroristische aanslagen van 11 september in New York en Washington. De Amerikaanse voetbalploeg speelt zijn eerste drie wedstrijden in Zuid-Korea.