Jonge musici bekroond met tal van prijzen

Bij het jaarlijkse Vriendenkransconcours voor jonge musici in Amsterdam zijn zaterdag namens de Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest twee Vriendenkransen toegekend door een jury onder leiding van Jard van Nes.

De prestigieuze onderscheidingen gingen naar het cello-pianoduo Rachel Mercer en Jelger Blanken en het Trio Suleika met pianist Maurice Lammerts van Bueren, violiste Frederieke Saeys en cellist Pepijn Meeuws. Er waren ook prijzen voor de andere vier finalisten, het viool-pianoduo Aidine de Hoek en Johann de Jong, slagwerker Ulrich Pöhl, het Ruysdael Kwartet en violiste Sarah Oates.

Zij kregen geldbedragen voor deelname aan masterclasses of optredens in de Noorderkerk, het Grachtenfestival, een lunchconcert in het Concertgebouw en voor de Avro-radio. De Publieksprijs ging naar het Suleika Trio, de Persprijs was voor het Ruysdael Kwartet.

Aan de voorronden van het Vriendenkransconcours, dat sinds 1949 bestaat, werd deelgenomen door vijftig musici en zangers.