Fuchs krijgt erekruis van Duitse ambassade

Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, krijgt het Kruis van Verdienste eerste klas in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland.

Hij krijgt deze onderscheiding, aldus de Duitse ambassade, omdat hij zich in zijn functie als directeur van het Stedelijk ,,op buitengewone wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Duitse kunst en kunstenaars''.

In het Stedelijk Museum organiseerde Fuchs onder andere tentoonstellingen met werk van schilders Markus Lüpertz (1997) en Georg Baselitz (Reise in die Niederlande, 1999).

Eerder was hij intendant van de Documenta in Kassel (1982) en organiseerde hij een beeldententoonstelling in en rondom Stuttgart (1992). Als directeur van het Van Abbe Museum (1975-1987) droeg Fuchs ,,op doorslaggevende wijze'' bij aan het succes van Nieuwe Wilden als Jörg Immendorf, aldus de ambassade.

Fuchs krijgt het Kruis van Verdienste op 11 maart uitgereikt door ambassadeur Edmund Duckwitz in het Stedelijk Museum in Amsterdam.