Zingen onder de douche

Met het klimmen der jaren verdwijnt de muziek uit mijn leven.

Wat is gebleven is het zingen onder de douche (`Zingen onder de douche', Leven &tc. 2 maart). Het stromende water heeft een magische werking. Ik zing nooit in mijn eigen taal, misschien omdat Nederlanders nog niet zo lang geleden slechts op zaterdag in de tobbe gingen. Meestal begin ik onder het inzepen met Leise flehen meine Lieder, gevolgd door La donna e mobile. Als laatste, onder het afdrogen galm ik Ah, sweet mystery of life, at last I've found thee.

En zo kan ik er weer tegen.

Antwoord:

U kunt tot woensdag 13 maart meebepalen welke liedjes er in de `zingen onder de douche top 10' staan. Mail leven@nrc.nl (ovv douchelied) of stuur uw lied aan Leven &cetera, NRC Handelsblad, Postbus 3372, 1001 AD AMSTERDAM.

    • Lily Kloots-Touwen