Wie huurt is een lulletje!

Wij wonen tevreden in een voor onze maatstaven riant huurhuis, voor 540 euro per maand. Het huis is zeven jaar oud en wij zijn de eerste bewoners. Als wij dit huis zouden moeten kopen, dan is de prijs 270.000 euro. Doen wij er verstandig aan om te blijven huren of is kopen een betere optie? Ons huis wordt overigens niet te koop aangeboden. Wij wonen in de nabijheid van een grote stad, werken beiden en hebben geen kinderen.

(H. K.)

Gefeliciteerd. Ik meen het. Waarom kopen, als je goed kan huren? Vrijheid, blijheid. Onze kopende medemens slaakt dan de kreet: 'Wie huurt is een lulletje!'. Omdat je geen vermogen opbouwt in een huurhuis. Die vlieger gaat niet altijd op. Wanneer je voor te veel geld een huis koopt en krom ligt voor de hypotheek, word je ook niet rijker. In uw geval zou ik iedere maand een vast bedrag in een beleggingsfonds stoppen, om in alle rust aan vermogensvorming te doen. Waar staan die huizen?

Adriaan Hiele (hiele@nrc.nl) beantwoordt ook vragen van lezers op www.nrc.nl/geld

    • Adriaan Hiele