Sun contra Microsoft

Het Amerikaanse softwareconcern Sun Microsystems sluit zich aan bij AOL Time Warner en negen Amerikaanse staten in de strijd tegen Microsoft. Sun heeft gisteren voor de rechtbank in San José een vordering tot schadevergoeding van meer dan een miljard dollar ingediend. Volgens Sun heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows XP met opzet zo gemaakt dat het niet samenwerkt met Java, de programmeertaal van Sun waar veel websites mee werken. In januari eiste Netscape, tegenwoordig onderdeel van AOL Time Warner, schadevergoeding van Microsoft wegens machtsmisbruik. Het enige goede nieuws voor Microsoft was dat een rechter in Washington de zaak van de negen staten uitstelde. Die vinden het akkoord tussen het ministerie van Justitie en Microsoft niet ver genoeg gaat.