Oud logo Libertel

Libertel heet alweer een paar maanden Vodafone. Iedereen weet dat inmiddels wel. Behalve het mobieltje zelf, zo blijkt. De meeste Vodafone-abonnees zien bij het aanzetten van hun gsm nog steeds halstarrig het logo van Libertel verschijnen. Vodafone kan de logos niet wijzigen. ,,Het logo zit in de software van het toestel ingebed'', zegt een woordvoerder. ,,We kunnen het er niet uithalen.'' Maar wie het Libertel-logo niet langer kan aanzien (of verwarrend vindt), kan het wel zèlf vervangen. De gebruiker moet een tekstberichtje (sms) sturen naar nummer 125 met de tekst `LOGO V' en krijgt snel het Vodafone-logo toegestuurd, aldus de woordvoerder. Kleine kanttekening: de sms-truc werkt alleen met Nokia-toestellen. Voor andere merken is nog geen oplossing bedacht.

Vodafone heeft ongeveer 3,2 miljoen klanten, van wie er ongeveer een miljoen met een Nokia rondlopen. De overige 2,2 miljoen klanten kijken voorlopig tegen het Libertel-logo aan. Maar ook Nokia-dragers zijn niet één-twee-drie verlost van het oude logo, zo leert een proef met verschillende toestellen. Op het sms-bericht komt wel antwoord ( `Bel 117 voor meer info') maar in geen enkel geval wordt een Vodafone-logo mee teruggestuurd. De helpdesk van Vodafone adviseert om contact op te nemen met de toestelfabrikant. Volgens de service-professional van Nokia heeft het probleem niets met het toestel te maken. Vodafone laat vervolgens weten dat de sms-truc in ieder geval niet werkt met Nokia's van het type 5110. Maar voor het `experiment' van deze krant werden toestellen in de 6000-serie gebruikt. Na een nieuwe poging lukt de sms-truc alsnog, overigens om duistere redenen. Libertel heet dan eindelijk Vodafone.

    • Stéphane Alonso