Onschuldigen Guantánamo zullen vrijkomen

Een Amerikaanse generaal heeft de driehonderd gevangenen uit Afghanistan op de basis Guantánamo Bay op Cuba toegesproken en hen gezegd dat wanneer zij onschuldig zijn, zij op een zeker moment vrij kunnen komen. Brigadier-generaal Michael Lehnert sprak de gevangenen via een luidsprekersysteem toe, kort nadat 21 van hen hun ontbijt hadden geweigerd. Meerdere gevangen hebben de afgelopen week een hongerstaking gehouden. Lehnert riep de gevangenen op mee te werken. Doen zij dat niet ,,dan straffen jullie jezelf''. Gevangenen die hebben gezegd geen banden met de terreurgroep Al-Qaeda of de Talibaan te hebben, kregen ook een boodschap mee: ,,Tegen jullie wil ik zeggen, Amerika is een land van wetten. Je zaak zal onderzocht worden en rechtvaardig worden beoordeeld''.