Onderschriftenwedstrijd

Op de foto van vorige week doet de eenjarige terriër Toby auditie voor een musicalvertolking van Ian Flemings boek Chitty Chitty Bang Bang. Voor hem zitten leden van het productieteam van de musical die op 16 april in première gaat in het Londense Palladium.

Dat het om een auditie ging, hadden veel inzenders wel in de gaten. ,,Audities voor remake musical Cats trekt een wijd scala aan kandidaten aan'', schrijft A. Tio uit Leiden. De meeste inzenders dachten echter eerder aan sollicitatiegesprekken voor potentiële kandidaten voor Leefbaar Nederland of de Lijst Fortuyn. ,,Deze foto toont aan dat het niet zo is dat er zich geen hond meldt als lijsttrekker voor Leefbaar Nederland. De partijleiding oriënteert zich breed'', aldus Laurens Schrijnen uit Den Haag. En Marcel Fluitsma uit Nijmegen schrijft: ,,Nieuwe lijsttrekker van Leefbaar Nederland geeft tegenover een commissie van drie wijzen zijn mening over het asielbeleid.'' Van Sytze de Boer uit Delft komt: ,,Kandidatenlijst Pim Fortuyn vooral geselecteerd op trouw aan het baasje.''

`Asiel', `geen hond': de woordspelingen liggen voor de hand. ,,Asielzoeker niet uitgelaten op hoorzitting'' van John, Cees en Jan uit Amsterdam en ,,De betrouwbare steekproef van Maurice d'Hondt (n = 3)'' van Frans van de Vliet uit Utrecht passen ook in dit rijtje.

Enthousiast was de redactie over: ,,in verband met gage Sharon Stone wordt sleutelscene uit Basic Instinct eerst met stand-in gedaan''. Helaas voor Erik van Zadelhof uit Bussum was er nog een inzender die Basic Instinct noemde. De familie Prinsenberg uit Gouda was nog origineler en ontvangt de boekenbon voor: ,,Al Quaida agent verhoord nadat `christenhond'-vermomming werd doorzien''.