Moordenaar Nienke krijgt 18 jaar cel en tbs

Het gerechtshof in Den Haag heeft gisteren de man die het Schiedamse meisje Nienke heeft gedood en een vriendje van haar ernstig mishandelde, in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar en tbs. Het hof legde een jaar cel meer op dan in hoger beroep was geëist.

De 32-jarige Vlaardinger C. B. verkrachtte het tienjarige meisje op 22 juni 2000 in het Beatrixpark in Schiedam. Later wurgde hij haar. Maikel, een vriendje van Nienke, raakte zwaargewond door toedoen van B. Het ernstig getraumatiseerde jongetje werd onder meer in de nek gestoken. In het arrest spreekt het hof van ,,gruwelijke en schokkende feiten''.

De ouders van Nienke waren zeer opgelucht door de uitspraak van het hof. ,,We waren ervan overtuigd dat hij het heeft gedaan'', aldus M. Stassen, de advocaat van de ouders. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de Vlaardinger eerder eveneens tot achttien jaar celstraf en tbs. Kort na zijn aanhouding, enkele maanden na de gebeurtenissen in het park, bekende B. dat hij Nienke had vermoord. Later, na een gesprek met zijn raadsman, ontkende B. dat hij de kinderen iets had aangedaan. (ANP)