Moet ik nog fulltime werken op mijn 52ste?

Ik ben sinds 1998 weduwe. Mijn overleden partner en ik hebben samen een minderjarige zoon. Daarom ontvang ik sindsdien een halfwezenuitkering plus een gedeeltelijke nabestaandenuitkering, volgens de Nabestaandenwet. Ik werk, maar niet fulltime.

Wanneer mijn zoon binnenkort meerderjarig wordt en gaat studeren vervallen die uitkeringen. Dat komt financieel heel slecht uit. Zal ik dan verplicht zijn om op mijn 52ste fulltime te gaan werken?

(G. van U.)

Tja. Werken kost veel vrije tijd, maar het is een manier om zelf in je levensonderhoud te voorzien. Dat is een van de basisprincipes in onze maatschappij. Zolang je kan werken, moet je werken. Werken heeft ook zijn voordelige kanten. Je blijft er geestelijk wakker van, je draait mee in de maatschappij. Veel mensen van 52 jaar en ouder gaan nog iedere dag fluitend naar hun werk. Een van mijn collega's is al 74 jaar en weet van geen wijken.

    • Adriaan Hiele