Juwelier schiet overvaller dood

Juwelier M. Pijnenburg (40) uit Tilburg heeft tegenover justitie bekend op een van de overvallers te hebben geschoten die zijn zaak op 28 februari overvielen. De 26-jarige man overleed later in een politiecel aan de gevolgen van een schotwond.

Vorige week donderdag werd de juwelierszaak midden op de dag overvallen door drie of vier personen. Toen de politie enkele minuten na de melding arriveerde, werd de overvaller onder schot gehouden door de eigenaar. Pas nadat de overvaller was gearresteerd en was overgebracht naar een cellencomplex bleek dat hij een schotwond had. De man werd gereanimeerd door de GGD, maar hij overleed. Kort daarop werd de eigenaar van de juwelierszaak gearresteerd en bekende hij geschoten te hebben.

De juwelier werd in voorlopige hechtenis genomen en zou vandaag weer op vrije voeten komen in afwachting van een rechtszaak, waarin hem doodslag ten laste gelegd kan worden.

Een politieteam van vijftien man onderzoekt zowel de dood van de overvaller als de identiteit van de andere verdachten die bij de overval betrokken waren.

T. Vermeulen van de Federatie Goud en Zilver snapt dat juweliers zichzelf willen beschermen met een vuurwapen. ,,De angst onder de juweliers is flink toegenomen en de overheid grijpt niet in tegen overvallers. Het goed functionerende politieteam dat deze zaken behandelde is zelfs drie jaar geleden opgedoekt'', aldus Vermeulen. Volgens hem gebruiken overvallers de laatste jaren steeds vaker geweld en zijn ze vaker gewapend. Vorig jaar april schoot een overvaller de eigenaar van een juwelierszaak in Roosendaal op straat dood.