Blood for Blood

De popmuziek brengt ons ontelbare berichten uit de onderbuik van Amerika, maar boodschappen uit haar ingewanden bereiken ons maar zelden. Blood for Blood uit Boston heeft er dan ook genoeg van.

Ondanks het feit dat deze trotse asocialen een trouw publiek aan zich hebben weten te binden met een superieure mengeling van snoeiharde punk, metal en hardcore, wilden ze ermee kappen. De strijd moe, armoede in het vooruitzicht, en nog ruzie onderling ook. Hun onlangs verschenen Outlaw Anthems had hun zwanenzang moeten zijn. Maar de plaat blijkt zo succesvol dat Blood for Blood zich op zijn aangekondigde dood bezint. Gelukkig maar. Wie met zoveel overtuiging het punkmotto `Fuck you, and your society too!' jong weet te houden zonder zich te verliezen in racistische kul onderstreept een muzikale noodzaak. Zanger/gitarist White Trash Rob toont ons in zijn teksten de woede van het blanke uitschot in de Amerikaanse projects. Een album als een uppercut.

Blood for Blood: Outlaw Anthems (Victory/ Suburban VR 173)

    • Nanne Tepper