Wonderkind krijgt bijles

Het nieuwe Russische wonderkind in het vrouwentennis werd vanochtend op het toernooi in Indian Wells hardhandig ontgroend. Bij haar eerste optreden in het profcircuit had de 14-jarige Maria Sharapova nog indruk gemaakt tegen de Amerikaanse Rippner. In de tweede ronde ontdekte de look-a-like van Anna Koernikova tegen Monica Seles dat ze nog veel moet leren. Hoewel Sharapova in twee sets (6-0 en 6-2) verloor, heeft ze in Amerika al op de cover van alle sportbladen gestaan.

Symbolisch was de zoveelste, voortijdige aftocht van Koernikova in Indian Wells, terwijl haar jonge landgenote Sharapova een glorieus debuut beleefde. Met haar lange benen en blonde haren zou de finaliste van het juniorentoernooi op de Australian Open een zusje kunnen zijn van de meest sexy tennisster in de WTA-Tour. `Koerniklona' werd de kleine Sharapova reeds genoemd, al was het alleen maar, omdat de nieuwe protegé van marketingbureau IMG dezelfde weg bewandelde. Net als Koernikova verliet Sharapova reeds als kind van zeven jaar haar vaderland voor een opleiding op de Amerikaanse tennisschool van Nick Bollettieri.

Tegenwoordig laat Sharapova zich begeleiden door de Amerikaan Robert Lansdorp, de voormalige coach van de Amerikaanse tienerster Tracy Austin. En wat Sharapova betreft, lijkt ze alleen uiterlijk op Koernikova. De kleine Maria wil in de toekomst wel toernooien winnen.