Wilde paarden

Wij zijn woest! Waarom? Om wat er in Amerika met de wilde paarden gebeurt!

Wij hebben daar ook een reden voor: als wij dit niet zouden doen, zijn de wilde paarden over een tijdje een bedreigde diersoort. Dat er met teveel wilde paarden in Nevada niet genoeg gras meer is voor de Amerikaanse hamburger-koe doet er niet toe, het gaat om de paarden. Dat de Amerikanen vinden dat ze het recht hebben om 25000 wilde paarden te slachten wil nog niet zeggen dat wij dat zomaar toelaten.

Als je achter ons staat, laat dan dan alsjeblieft merken door een briefje met je handtekening te sturen naar: Hazel Oosterhof, Olmenweg 6'', 1091 KP Amsterdam. Fax: 020 665665. Daar gaan wij dan mee naar de Amerikaanse Ambassade in Den Haag.

Eigen nieuws van Ruth Verster, Luisa Linders, Jutta Crijnen, Layla Jamara en Hazel Oosterhof (11 jaar)

Heb jij ook nieuws, over je school, je nieuwe schoenen of iets anders? Maak een bericht voor Eigen Nieuws en stuur het naar: Kinderpagina NRC Handelsblad, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail het naar cs@nrc.nl