Tweeling sterft identiek

Twee tweelingbroers van 71 jaar zijn met slechts een paar uur verschil in dezelfde soort ongelukken omgekomen op dezelfde weg in Finland. De eerste vond de dood toen hij dinsdagmorgen op een gladde weg fietste en aangereden werd door een vrachtauto. Iets meer dan twee uur later stak zijn broer diezelfde weg over, ook met de fiets. Ook hij werd doodgereden door een vrachtauto, amper anderhalve kilometer van de plaats waar zijn broer het leven liet.

,,Dit incident is gewoon historisch'', zegt politie-officier Marja-Leena Huhtala. ,,Die weg wordt wel druk bereden, maar er gebeuren niet elke dag ongelukken.'' Hoogst waarschijnlijk wist de tweede broer niets van de dood van de eerste, want de politie had de familie nog niet ingelicht.

Veel eeneiige tweelingen beweren dat ze verbonden zijn met elkaar, en aanvoelen wanneer de ander pijn heeft of in de problemen zit. Er zijn gevallen bekend, waarbij eeneiige tweelingen vanaf de geboorte van elkaar gescheiden leefden, doordat ze elk door andere ouders geadopteerd werden, maar mysterieuze overeenkomsten bleken te vertonen. Jim Lewis en Jim Springer hadden behalve dezelfde voornaam ook echtgenotes die allebei Betty heetten, en waren eerder gescheiden van een Linda.