Twee antipasti

Voor deze twee antipasti gebruikt u één citroen. De geraspte schil gaat in de tomaten en het sap bij de courgettes.

Tomaten gevuld met kruiden en citroen

Verwarm de oven voor op 190° C. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en schep het zaad eruit. Bestrooi de binnenkant met zeezout, zet de tomaten ondersteboven op een dubbele laag keukenpapier en laat ze 20 minuten uitlekken.

Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep alles om. Schik de tomaten in een licht met olijfolie ingevette ovenschaal en schep er de vulling in.

Zet de schaal tomaten 15 tot 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen en de vulling stevig aanvoelt. Laat de tomaten ongeveer 5 minuten rusten voor u ze serveert. U kunt de tomaten ook een dag van tevoren maken en ze de volgende dag op kamertemperatuur serveren.

Courgettesalade met citroendressing

Was de courgettes onder de koude kraan en dep ze goed droog. Snijd de uiteinden bij en snijd de courgettes vervolgens in dunne plakjes. Doe deze in een kom en voeg olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zeezout en peper naar smaak toe. Schep alles om en laat circa 1 uur marineren, in welke tijd u de plakjes nog een paar keer omschept.

Schik voor het serveren wat slabladen op een dienschaal. Schep de courgettes met een schuimspaan uit de dressing en schik ze in het midden van de schaal. Dien op.

    • Kim Maclean