Raadsverkiezingen 3

Tip voor Melkert, die er in het lijsttrekkersdebat als een ingekakte, rancuneuze slechte verliezer bij zat: Gedenk de woorden van de vorig jaar overleden Italiaanse journalist Indro Montanelli! Hij vergeleek de net als Fortuyn onstuitbaar opgekomen Silvio Berlusconi met een virus. Maar, aldus Montanelli, ,,Italië heeft dit virus nodig. Om antistoffen te produceren.''

Verwelkom dus, Melkert en al die andere `gekwetste' politici, deze dosis Fortuyn en laat hem diep tot je doordringen. Reageer letterlijk en figuurlijk creatief. Anders bezwijkt Nederland over twee maanden onder een overdosis Fortuynvirus, met als bijkomend nadeel dat een nationale hobby verloren gaat: het opsteken van het belerende vingertje als andere volken onwelriekende keuzes maken.

De tip voor de stemgerechtigden is: stem in mei, uit protest tegen de vele proteststemmen, op een gevestigde politieke partij.

    • Francine van der Wiel