Meevallers Rolls-Royce

De winst vóór belastingen en bijzondere baten en lasten van Rolls-Royce is vorig jaar met 9 procent toegenomen tot 475 miljoen pond (770 miljoen euro). En de omzet van de Britse producent van vliegtuigmotoren – een van de drie grootste ter wereld – steeg met 8 procent naar 6,3 miljard pond (10,2 miljard euro).

De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht. Rolls-Royce had in oktober vorig jaar gewaarschuwd dat het concern het moeilijk zou krijgen in 2002 en 2003 door het terugschroeven van de bestedingen door luchtvaartmaatschappijen sinds 11 september. Maar het concern kon gisteren zijn verwachtigen naar boven bijstellen omdat slechts 12 procent van de luchtvloot ook echt heeft stilgestaan. Voor 2003 zal de omzet van de divisie `onderhoud' weer toenemen, verwacht het bedrijf.