Man sterft langzaam in voorruit

In Texas is een 25-jarige vrouw gearresteerd omdat ze een man heeft laten doodbloeden nadat ze hem had aangereden. De vrouw wordt beschuldigd van moord.

Op een avond in oktober vorig jaar reed Chante Mallard onder invloed van drank en ectasy langs een hoofdweg in Fort Worth toen ze de 37-jarige Gregory Glenn Biggs aanreed. De man viel met zijn hoofd en torso door de voorruit, waar hij bleef steken. Mallard reed met Biggs nog steeds in haar voorruit naar huis en parkeerde de auto in de garage. Daar liet ze hem aan zijn lot over. Hij stierf er gedurende de volgende twee of drie dagen een langzame dood, zo heeft de lijkschouwer geconstateerd. Biggs heeft die dagen geregeld om hulp geroepen, maar dat negeerde Mallard, die van beroep verpleeghulp is. Ze vertelde de politie later dat ze hem wel vaak haar excuses aanbood. Toen Biggs als gevolg van bloedverlies was overleden, kon de vrouw een paar vrienden overtuigen haar te helpen zich van het lijk te ontdoen. Ze dumpten het in een park, waar Biggs gevonden werd. Na een tip ging de politie Mallards huis doorzoeken. Haar auto stond nog altijd in de garage met gebroken voorruit en sporen van bloed en haar.

Biggs woonde in een tehuis voor daklozen. Hij zou ongeluk hebben overleefd als hij tijdig hulp had gekregen, aldus de politie. Mallard had geen andere verklaring voor haar gedrag dan dat zij na het ongeval in paniek was geraakt. Aanklager Richard Alpert zei dat hij niet wist hoe hij Mallards daad moest omschrijven. ,,Onverschillig zegt niet genoeg. Harteloos? Onmenselijk? Misschien hebben we hier een niewe definitie voor onmenselijkheid.''